Sådan finder du et godt regnsæt, der også kan bruges når det er koldt

Par der er ude i regnvejr
Sådan finder du et godt regnsæt, der også kan bruges når det er koldt
Henrik Andersen
-
25/11/2022
-

Som bekendt er der ikke noget, der hedder dårligt vejr, men udelukkende forkert påklædning. Hvis du er friluftsmenneske og ønsker at være klædt godt på til al slags vejr, uanset hvilken årstid det er, så kan du med fordel købe et regnsæt, der også kan bruges, når det er koldt.

Du bør vælge vandtæt regntøj i vinterhalvåret

Når det er koldt udenfor, er det vigtigt, at du klæder dig i vintertøj, som kan holde dig varm i de kolde temperaturer. Det er samtidig en god idé at vælge vandafvisende tøj, så du ikke ender med at blive våd, når det sner eller regner. Hvis du én gang har prøvet at have et for billigt sæt regntøj på, så kender du formentlig den følelse, det giver.

Det betyder nemlig, at regnen bliver holdt ude, men at du får en klam og fugtig fornemmelse på huden, fordi det er så isoleret, at sved og kropsvarme bliver holdt inde under regntøjet. Det sker, fordi regntøjet ikke har en tilstrækkelig åndbarhed, og derfor handler det om at vælge en balancen mellem åndbarhed og vandtæthed.

Som udgangspunkt modarbejder de to ting hinanden, og derfor kan du ikke købe billigt regntøj, som både holder dig tør, og samtidig giver dig en god fornemmelse indenunder. Du kan dog få regntøj, som har begge egenskaber, hvis du ikke har noget imod at ofre lidt flere penge på det – eksempelvis Gore-Tex® regntøj af høj kvalitet.

Vælg et sæt i stedet for regnbukser og jakke

Du kan købe regntøj som sæt, og det er altid en god idé. Det er nemlig ofte billigere, hvis du køber det samlet, og ofte har du alligevel behov for begge dele. Regnsættet har også ofte den fordel, at det er designet til at kunne pakkes ned, så det fylder minimalt, når du skal have det med dig på farten – eksempelvis hvis regnen ophører.

Hvis du er på udkig efter både regnjakke og regnbukser af højeste kvalitet, eller hvis du har forelsket dig i én bestemt model fra et specifikt mærke, så kan det være nødvendigt at købe både regnjakke og regnbukser separat. Ofte vil du også anvende regnjakken oftere, og dermed behøver regnbukserne ikke at være af lige så høj kvalitet.

Når alt kommer til alt, så handler det om, at du skal beslutte dig for, hvorvidt du vil gå med den ene eller den anden løsning. Der er penge at spare, hvis du vælger et regnsæt, men du har højere frihed til selv at vælge, hvis du køber de enkelte dele separat – og det kan være en stor fordel, hvis du har set dig lun på et bestemt mærke eller lignende.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!